zondag 9 april 2017

Vegan Challenge Dag 9: Mexicaanse Wraps

In deze 30 dagen durende Vegan Challenge ga ik elke dag 1 veganistische maaltijd (ontbijt, lunch, avondeten, snack, tussendoortje) met jullie delen. Niet altijd met kookvideo, niet altijd from scratch helemaal zelfgemaakt, maar wél met foto's, recept en uitleg hoe je het maakt. Want het is écht niet moeilijk om veganistisch te koken, sharing is caring! Ik experimenteer en inspireer graag! :)

DAG 9: Mexicaanse Wraps 

Nodig voor 3 personen
- plantaardige kipstukjes (of vegan gehakt) (of niet als je dat niet lekker vindt)
- blik maïs, uitgelekt
- blik kidney bonen, uitgelekt
- halve ui
- prei (alleen het witte gedeelte)
- 3 wortels
- 1 puntpaprika
- restje sperziebonen (die had ik nog liggen) 
- olijfolie om in te bakken 
- pot (milde) salsa saus 
- 2 volkoren wraps per persoon
- prikkers (die in de oven mogen) om de wraps mee dicht te maken
- vegan kaas voor in de grill
- beetje kruiden (voor op de kaas) 
- paar blaadjes sla voor de decoratie
- paar tomaatjes voor de decoratie
- paar tortilla chipjes voor de decoratie
- lepeltje guacamole voor de decoratie 
--> Je kan natuurlijk ook van die zakken voorgesneden Mexicaanse groenten kopen in de supermarkt, maar de lokale supermarkt had maar 1 zakje en dat vond ik te weinig en qua prijs te duur. 

Snipper de ui, verhit olijfolie in de wok. Fruit de ui.
Was de prei en paprika. Snijd het wit van de prei in ringetjes (het groen terug in de koelkast, of - als je ze hebt - voer het aan de cavia's ;)

Schraap de wortels schoon, ik heb ze met de magic peeler in Julienne gesneden.
Snijd de zaadlijsten uit de paprika en de helften in reepjes.
Wok de wortels, paprika, prei met de ui en de "kip stukjes". Lekker doorroeren enzo.
Voeg de maïs korrels en de kidney bonen toe. En de salsa saus ook. En laat ik het restje sperziebonen niet vergeten (die waren al geblanceerd, dus hoeven alleen maar warm te worden)
Als dat een beetje lukt ziet het er ongeveer zó uit: 



Origami met wraps en prikkers. De wraps van tegenwoordig zijn niet helemaal meer wat ze geweest zijn, pas op dat het niet érg scheurt, wees voorzichtig! (Je kunt er ook een soort lasagne van maken trouwens in een ovenschaal als je geen zin hebt in gepiel met vouwen en prikkers. Dan is het wrap, laag wok spul, wrap, laag wok spul etc en de bovenste laag vegan kaas met kruiden) 
Vul de gevouwen wrap met de Mexicaanse groentes.


Omdat ik "normaal" er ook kaas overheen zou doen, doe ik dat nu ook (en ik had toch vegan kaas in de koelkast liggen) beetje Italiaanse kruiden eroverheen, en 4 minuutjes in de grill.

En dan ziet het eindresultaat er zo uit! 
Super Jammie!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten