In deze 30 dagen durende Vegan Challenge ga ik elke dag 1 veganistische maaltijd (ontbijt, lunch, avondeten, snack, tussendoortje) met jullie delen. Niet altijd met kookvideo, niet altijd from scratch helemaal zelfgemaakt, maar wél met foto's, recept en uitleg hoe je het maakt. Want het is écht niet moeilijk om veganistisch te koken, sharing is caring! Ik experimenteer en inspireer graag! :)
DAG 3: BABA ANOUSH

- 1 aubergine
- olijfolie
- 1 teen knoflook
- sap van een halve citroen
- 1 eetlepel sesampasta (tajin)
- 1 theelepel komijn
- zout
- peper
* grillpan
* hakketjakbakje (keukenmachine o.i.d)
* bakjes om het in te bewaren
Hoe maak je deze smakelijke spread?
- snijd de aubergine in gelijke plakken, ik snijd eigenlijk altijd 9 of 10 plakken van dezelfde dikte.
- olijfolie in de grillpan, op medium/hoog vuur.
- plakken aubergine in de hete grillpan.
- regelmatig omdraaien, en af en toe wat olie toevoegen. het zijn net kleine sponsjes die plakken aubergine, ze zuigen de olie op
- pers intussen het sap uit de halve citroen (lees verder tussen en onder de foto's)
Dan mogen ze met het citroensap, de teen knoflook, sesampasta, komijn poeder, peper en zout in de blender/keukenmachine/hakketjakbakje. Haksel het geheel tot een bijna glad mengsel.
Als lunch heb ik gelijk de spread uitgeprobeerd op een volkoren wrap.
Nodig:
- 1 volkoren wrap
- 2 eetlepels baba anoush
- plakjes komkommer
- paar snoep- of cherrytomaatjes
Baba Anoush is lekker op brood/cracker/wrap/toastje, maar ook als dip met rauwkost!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten