donderdag 6 april 2017

Vegan Challenge dag 4: Couscous met Gegrilde groenten

In deze 30 dagen durende Vegan Challenge ga ik elke dag 1 veganistische maaltijd (ontbijt, lunch, avondeten, snack, tussendoortje) met jullie delen. Niet altijd met kookvideo, niet altijd from scratch helemaal zelfgemaakt, maar wél met foto's, recept en uitleg hoe je het maakt. Want het is écht niet moeilijk om veganistisch te koken, sharing is caring! Ik experimenteer en inspireer graag! :)

DAG 4: COUSCOUS met GEGRILDE GROENTES  


Nodig voor 5 personen (sorry ik kan niet voor 1 persoon koken!!) ;) 
- 2 aubergines
- 2 uien
- 3 puntpaprika's
- 2 courgettes
- 1 pompoen
- 6 wortelen
- 100 gram amandelen
- 2 handjes rozijnen (kleur maakt niet uit)
- 1 doos couscous
- 1 eetlepel met kop ras el hanout (te koop bij de Turkse winkel) 
- 2 theelepeltjes bouillonpoeder
(ben de knoflook vergeten, oepsie) 

* bakpapier
* oven met ovenplaat en of rooster
* pannetje om de couscous in te koken
* genoeg tijd 

* grillpan voor de aubergine (hoeft niet persé)

Hoe maak je dit heerlijke gerecht?
- verwarm de oven voor op 220 graden (stand 5)
- maak de pompoen schoon en snijd deze in plakken en leg ze op de bakplaat (lekker puzzelen) 
- was de aubergines, courgettes en snijd deze in gelijke plakken
- was de puntpaprika's, snijd deze doormidden, verwijder de zaadlijsten en het steeltje en leg ze op de bakplaat
- schraap de wortels en leg deze ook op de bakplaat
- maak de uien schoon, halveer deze, snijd deze in halve ringen, en ook deze mogen op de bakplaat
- zelf grill ik de aubergines altijd in de grillpan, misschien komt dat omdat er simpelweg geen plek meer is in de oven ;) 
- sprenkel olijfolie over alle groentes die op de bakplaten liggen



30 minuten in de oven op 220 graden 

Kook water voor de couscous.
De aubergine heeft minder tijd nodig in de grillpan.
Lees op de verpakking van de couscous wat de verhouding is van water - couscous, soms is dat 1 op 1, maar soms ook niet. 
Hak de helft van de amandelen kort.


Doe de couscous in de pan met bouillonpoeder en ras el hanout, de amandelen, rozijnen en het kokende water. Niet op een vuurtje of warmtebron zetten maar op een onderzetter op het aanrecht, even doorroeren, deksel erop en wachten (4 of 5 minuten) daarna nog eens doorroeren en de couscous is klaar!

Maak de borden mooi op door de groentes leuk neer te leggen in een cirkel en de couscous in het midden. 
Smakelijk eten! :) 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten