In deze 30 dagen durende Vegan Challenge ga ik elke dag 1 veganistische maaltijd (ontbijt, lunch, avondeten, snack, tussendoortje) met jullie delen. Niet altijd met kookvideo, niet altijd from scratch helemaal zelfgemaakt, maar wél met foto's, recept en uitleg hoe je het maakt. Want het is écht niet moeilijk om veganistisch te koken, sharing is caring! Ik experimenteer en inspireer graag! :)
DAG 8: Guacamole (avocado spread) - SNACKTIME!
Lekker lekker! En kei makkelijk te maken!
Wat heb je nodig?
- 2 eetrijpe avocado's
- 1 sjalot of een halve ui
- 1 tomaat of een paar kleine tomaatjes
- beetje citroensap
- beetje zout en peper
*hakselbakje
Lepel de avocado's uit de schil. Als je weinig ervaring hebt met avocado's, die pit is wel even een dingetje. Pik heel voorzichtig met een mesje in de pit en wip hem uit de avocado.
Stop de avocado's samen met de halve ui en de tomaatjes in het hakketjakbakje. Voeg wat peper, zout en citroensap toe (ik gebruik een theezeefje zodat de citroenpitjes NIET in mijn guacamole komen)
Mixen maar!
En klaar!
Superlekkere dip voor bij de tortilla chips (de naturel variant uiteraard, niet die met KAAS)
Zie me genieten :) (inclusief raar plukje haar)
Mocht je de guacamole niet in 1x opgesnackt krijgen, bewaar het in een afgesloten bakje in de koelkast. Het kan een beetje verkleuren, maar de smaak zal er niet minder om worden. Ook erg lekker op een toastje/boterham of bij Mexicaans eten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten