zaterdag 8 april 2017

Vegan Challenge Dag 7: WeekendBrunch (of zoiets)

In deze 30 dagen durende Vegan Challenge ga ik elke dag 1 veganistische maaltijd (ontbijt, lunch, avondeten, snack, tussendoortje) met jullie delen. Niet altijd met kookvideo, niet altijd from scratch helemaal zelfgemaakt, maar wél met foto's, recept en uitleg hoe je het maakt. Want het is écht niet moeilijk om veganistisch te koken, sharing is caring! Ik experimenteer en inspireer graag! :)

DAG 7: Weekend Brunch (of zoiets)
Had ik al gezegd dat ik een fruitig typeje ben? Nou bij deze dan! Door de weeks keurig 2 stuks fruit per dag en in het weekend smokkel ik er lekker wat bij. Vandaag met vers ingevroren blauwe bessen die mijn (fanatieke) pap & mam geplukt hebben in "Het Veen" - met gevaar voor eigen leven want er zaten een ziljoen muggen daar - en ook vers ingevroren kersen uit hun eigen tuin, aangevuld met diepvries bosvruchten en wat aardbeien uit de supermarkt (dat klinkt gelijk een stuk saaier) 

Voor de Smoothie:
- soepkom vol (bevroren) fruit
- 100 ml kokoswater (ananas)
* blender 
* groot glas om de smoothie in te doen
* een rietje om de ervaring een beetje feestelijker te maken

Voor de Crackers:
- 3 maïscrackers (of boterhammen, net wat je wil, en net hoeveel je wil)
- pindakaas
- Keltisch zeezout
- banaan in plakjes 

Na het ontdooien de blender klaar gezet en ook kokoswater-ananas (dat is licht zoet en zal de licht zure fruit smaak naturaliseren



Omdat ik graag als een halve wetenschapper overkom (haha) heb ik even opgezocht wat het verschil is tussen een smoothie en een sapje. Blijkbaar maak ik altijd smoothies want ik gebruik een blender en geen sapcentrifuge. 


Bij een goeie brunch eet je natuurlijk ook wat. Vandaag koos ik voor 1 van mijn favoriete combi's: pindakaas met banaan. Normaal stop ik graag een banaan in de smoothie, maar ik eet maar 1 banaan per dag, dus dan moeten er keuzes gemaakt worden ;) 


Voor de oplettende kijker vandaag wél een vegan-friendly bord ;-)
Er staat perziken op en aardbeien 



Niet op de foto, wél gebruikt, klein beetje Keltisch Zeezout (ik vind deze 100% natural pindakaas een beetje flauw) 

Mijn keukenassistent Flip is ook dol op pindakaas (wie is er niet groot mee geworden?) 



Smakelijk & Fijn Weekend! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten