In deze 30 dagen durende Vegan Challenge ga ik elke dag 1 veganistische maaltijd (ontbijt, lunch, avondeten, snack, tussendoortje) met jullie delen. Niet altijd met kookvideo, niet altijd from scratch helemaal zelfgemaakt, maar wél met foto's, recept en uitleg hoe je het maakt. Want het is écht niet moeilijk om veganistisch te koken, sharing is caring! Ik experimenteer en inspireer graag! :)
DAG 10: Soya Yoghurt met zelfgemaakte appelmoes en muesli
- plantaardige yoghurt
- 2 appels
- 1 gedroogde abrikoos
- 1 gedroogde pruim
- 1 eetlepel rozijnen (kleur maakt niet uit)
- halve theelepel kaneel
- 3 eetlepels water
- eetlepels muesli
* magnetron om de appelmoes in klaar te maken (of een pannetje en fornuis)
* hakselbakje / staafmixer o.i.d.
Voeg het gedroogde fruit, de kaneel en de 3 eetlepels water toe.
Eerst 3 minuten in de magnetron op vol vermogen, dan even omroeren, en nog 2 minuten.
Pak met een handdoek het schaaltje appels uit de magnetron (pas op: kei heet!)
Schenk de gewenste hoeveelheid plantaardige yoghurt in een schaaltje
Voeg de appelmoes toe
Ergens op deze blog staat een groot recept voor appelmoes, 2 kg appels in 1 keer tot moes maken. Dan kun je het inmaken in potjes, of invriezen in bakjes. Altijd fijn om een voorraadje zelfgemaakte appelmoes te hebben!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten