zondag 16 april 2017

Vegan Challenge Dag 14: Pizza!!

In deze 30 dagen durende Vegan Challenge ga ik elke dag 1 veganistische maaltijd (ontbijt, lunch, avondeten, snack, tussendoortje) met jullie delen. Niet altijd met kookvideo, niet altijd from scratch helemaal zelfgemaakt, maar wél met foto's, recept en uitleg hoe je het maakt. Want het is écht niet moeilijk om veganistisch te koken, sharing is caring! Ik experimenteer en inspireer graag! :)

DAG 14: Pizza!! 

Ik dacht echt dat een maand veganistisch doen een maand zonder pizza zou betekenen, en daar zat ik best wel mee. Tot ik een bevriende veganiste vroeg naar pizza en zij me vertelde dat je dus gewoon wél pizza kunt eten, alleen begin je dan met een bodem zonder kaas. (Ik kocht altijd diepvriespizza's die ik zelf oppimpte) 
Dus ik kei blij en bij de supermarkt verse bodems gekocht (lees even op het etiket om er zeker van te zijn dat het in orde is ;) en toen kon ik aan de slag! 

Wat heb je nodig? 
- verse pizzabodem(s)
- rode tapenade of acuka 
- paprika poeder
- knoflook poeder
- ui
- prei
- rode paprika
- gele paprika 
- tomaatjes
- zwarte olijven
- veganistische kaas (er bestaat ook geraspte vegan kaas, maar die had ik niet) 
- oregano
- (ik had nog maar een heel klein beetje vegan kaas, dus deed ik er na het bakken ook nog wat edelgistvlokken op) 



Lees op de verpakking van de pizzabodems op welke temperatuur de oven voorverwarmd moet worden. 
Verwarm de oven voor ;) 
Smeer wat rode tapenade of acuka op de pizzabodem.
Strooi er wat paprika poeder en knoflook poeder op. Het beleggen kan beginnen! 
Was de paprika's en de prei. Snijd de paprika's eerst doormidden en daarna in reepjes. Naar eigen artistieke inbreng kun je de pizza volgooien met lekkers (ik had geen courgette in huis, anders was die er zeker ook op gegaan) Snijd de ui in ringen, de prei ook. De tomaatjes doormidden en de olijven in plakjes
Dit was mijn volgorde van beleggen: paprika, prei, tomaatjes, ui, olijven.


Toen de veganistische kaas erover verdeeld (het restje wat ik nog had)
En de oregano erover gestrooid. 
Op het etiket van de pizzabodems staat de baktijd. 



De pizza was echt hartstikke lekker!! En dat is super fijn als je zoals ik heel gelukkig word van lekker eten! 

Foto eindresultaat. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten