In deze 30 dagen durende Vegan Challenge ga ik elke dag 1 veganistische maaltijd (ontbijt, lunch, avondeten, snack, tussendoortje) met jullie delen. Niet altijd met kookvideo, niet altijd from scratch helemaal zelfgemaakt, maar wél met foto's, recept en uitleg hoe je het maakt. Want het is écht niet moeilijk om veganistisch te koken, sharing is caring! Ik experimenteer en inspireer graag! :)
DAG 14: Pasta Salade
- 200 gram pasta
- 3 eetlepels olijfolie (voor koud gebruik)
- 1 plantje basilicum
- 1 teen knoflook
- 250 gram snoep tomaatjes
- 1 pot gegrilde puntpaprika's
- 1 blik atisjok harten
- 2 eetlepels pijnboompitten
- zak rucola 75 gram
- zout en peper
en voor de "parmezaanse kaas"
- 1 kop cashewnoten
- 1 grote eetlepel edelgistvlokken
- scheut citroensap
- beetje zout
* hakbakje voor de basilicum olie te maken / keuken machine
* vergiet
* grote salade schaal
Weeg de pasta af
Deze gaan in het bakje van de staafmixer samen met 3 eetlepels olijfolie en wat peper en zout. Hakselen maar!
Kook de pasta volgens de kooktijd op de verpakking. Deze pasta moest 14! minuten koken.
Laat de artisjok harten uitlekken in een vergiet.
Halveer de snoeptomaatjes en stop ze in een saladeschaal.
Snijdt de gegrilde puntpaprika in reepjes en ook deze mogen in de schaal erbij.
Als de pasta gaar is, afgieten en onder koud water af laten koelen.
Daarna kan hij door de groentes geroerd worden.
Daarna kan hij door de groentes geroerd worden.
In een droge pan (zonder olie) de pijnboompitten roosteren. Pas op, voor je het door hebt zijn ze hartstikke zwart ... Het vuur dus niet te hoog, erbij blijven en regelmatig de pan "husselen"/schudden.
Neem een test hapje van de salade en bepaal of er nog wat zout en peper aan toegevoegd moet worden, als dat zo is: strooi wat zout en peper over de salade.
Als de pijnboompitten geroosterd zijn, en afgekoeld, toevoegen aan de salade. Het enige wat nu nog ontbreekt zijn de rucola en "parmezaanse kaas". Deze voeg je pas toe bij het serveren.
Doe 1 kopje cashewnoten, 1 grote eetlepel edelist vlokken, wat zout en een scheutje citroensap in de keukenmachine en verkruimel dit fijn (niet té) en klaar!
Strooi dit over je salade (niet op de foto)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten