dinsdag 18 april 2017

Vegan Challenge Dag 15: Pasta Salade

In deze 30 dagen durende Vegan Challenge ga ik elke dag 1 veganistische maaltijd (ontbijt, lunch, avondeten, snack, tussendoortje) met jullie delen. Niet altijd met kookvideo, niet altijd from scratch helemaal zelfgemaakt, maar wél met foto's, recept en uitleg hoe je het maakt. Want het is écht niet moeilijk om veganistisch te koken, sharing is caring! Ik experimenteer en inspireer graag! :)

DAG 14: Pasta Salade 


 Ik heb dus een kat genaamd Flip, en die wil vaak helpen en fotomodelletje spelen ;)


Nodig voor deze pasta salade - recept is voor 4 personen, maar soms eten 2 hongerige mensen het in 1 keer op :) 

- 200 gram pasta
- 3 eetlepels olijfolie (voor koud gebruik)
- 1 plantje basilicum
- 1 teen knoflook
- 250 gram snoep tomaatjes
- 1 pot gegrilde puntpaprika's
- 1 blik atisjok harten
- 2 eetlepels pijnboompitten
- zak rucola 75 gram
- zout en peper 
en voor de "parmezaanse kaas"
- 1 kop cashewnoten
- 1 grote eetlepel edelgistvlokken
- scheut citroensap 
- beetje zout 
* hakbakje voor de basilicum olie te maken / keuken machine 
* vergiet
* grote salade schaal 

Weeg de pasta af


Maak de teen knoflook schoon en pluk alle blaadjes van het basilicum plantje.
Deze gaan in het bakje van de staafmixer samen met 3 eetlepels olijfolie en wat peper en zout. Hakselen maar! 



Kook de pasta volgens de kooktijd op de verpakking. Deze pasta moest 14! minuten koken.


Laat de artisjok harten uitlekken in een vergiet.


En de gegrilde puntpaprika's ook.


Halveer de snoeptomaatjes en stop ze in een saladeschaal.


Snijdt de artisjok harten in 4-en of 6-en en doe deze bij de tomaatjes in de schaal.


Voeg ook de basilicum olie toe aan de groentes in de schaal.


Snijdt de gegrilde puntpaprika in reepjes en ook deze mogen in de schaal erbij. 


Roer voorzichtig om (als je schaal niet groot genoeg is wordt het een bende op je aanrecht... - zei de ervaringsdeskundige ...)


Als de pasta gaar is, afgieten en onder koud water af laten koelen.
Daarna kan hij door de groentes geroerd worden. 


In een droge pan (zonder olie) de pijnboompitten roosteren. Pas op, voor je het door hebt zijn ze hartstikke zwart ... Het vuur dus niet te hoog, erbij blijven en regelmatig de pan "husselen"/schudden.


Neem een test hapje van de salade en bepaal of er nog wat zout en peper aan toegevoegd moet worden, als dat zo is: strooi wat zout en peper over de salade.


Als de pijnboompitten geroosterd zijn, en afgekoeld, toevoegen aan de salade. Het enige wat nu nog ontbreekt zijn de rucola en "parmezaanse kaas". Deze voeg je pas toe bij het serveren.


Zo maak je de vegan parmezaanse kaas:
Doe 1 kopje cashewnoten, 1 grote eetlepel edelist vlokken, wat zout en een scheutje citroensap in de keukenmachine en verkruimel dit fijn (niet té) en klaar! 
Strooi dit over je salade (niet op de foto) 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten