Quinoa met bonenburger (of falafel) en groentensliertjes
Wat heb je nodig voor een hele volle wok (5 personen)
- 200 gram quinoa
- 650 ml water
- 2 bonenburgers
- bakje falafel
- courgette
- 5 wortels
- 2 puntpaprika's
- blik maïskorrels
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- zak snijbonen uit de tuin van pap en mam (maar ik snap heel goed dat je die niet hebt, sperzieboontjes of (diepvries) tuinerwtjes kunnen ook prima, of peultjes, net waar je zin in hebt)
- fles tomatensaus 750 ml
- olijfolie om in te bakken
* om de groentes julliënne te snijden gebruik ik de "miracle peeler" (bekend van de reclame) :) - maar dat hoeft dus niet he, ik vind dat gewoon leuk -
Bekijk mijn kookvideo voor ondersteuning van dit recept :)
Maar wat doe ik nou eigenlijk precies?
- olie in de wok
- ui snipperen en knoflook schoonmaken en kort hakken, samen fruiten in de wok
- in de koekenpan ook wat olie om de bonenburgers te bakken (aanwijzingen op de verpakking volgen)
- quinoa in een steelpannetje koken volgens aanwijzingen op de verpakking (de mijne moest 10 minuten)
- wortels schrappen met de miraclepeeler, wortels met de juliënne kant tot sliertjes omtoveren (stukken wortel die je overhoudt gewoon lekker opknabbelen)
- courgette en puntpaprika's wassen en ook met de miracle peeler omtoveren tot sliertjes
- groentensliertjes bij de ui en knoflook in de wok, vuur hoog, lekker roeren
- tomatensaus toevoegen aan de groentes in de wok, blijven omscheppen
- ook de boontjes (of iets anders) en de maïs toevoegen
- als de bonenburgers klaar zijn, op een bord leggen, en in de koekenpan de falafel balletjes bakken (volgens aanwijzingen op de verpakking)
- zodra de quinoa klaar gekookt is, afgieten en in de wok erbij, doorroeren
Hatsikidee, klaar is kees! Smakelijk eten!
In bakjes en na afkoelen de vriezer in
Geen opmerkingen:
Een reactie posten