vrijdag 7 april 2017

Vegan Challenge Dag 6: Heel Veel Havermout Variaties

In deze 30 dagen durende Vegan Challenge ga ik elke dag 1 veganistische maaltijd (ontbijt, lunch, avondeten, snack, tussendoortje) met jullie delen. Niet altijd met kookvideo, niet altijd from scratch helemaal zelfgemaakt, maar wél met foto's, recept en uitleg hoe je het maakt. Want het is écht niet moeilijk om veganistisch te koken, sharing is caring! Ik experimenteer en inspireer graag! :)

DAG 6: Heel Veel Havermout Variaties 

Havermout, ik hou er van. Maar elke dag hetzelfde vind ik supersaai! Dus variëren maar!
Ik eet zelf geen suiker of zoetstoffen, maar mocht je wel behoefte hebben aan een zoetere variant, probeer agave siroop, vanille essence, kaneel, rozijnen, of ander gedroogd fruit - in de Vegan Challenge uiteraard géén honing !! - 


Havermout ziet er niet op elke foto even smakelijk uit, excuses daarvoor namens de Havermout himself!! :) 

Lees even op de verpakking van de havermout die je hebt hoe lang de kooktijd is, want dat wil nog wel eens variëren! 

En dan is er nog een reuze keuze aan plantaardige melk, uit mijn blote hoofd is er 
* soya melk
* rijst melk
* haver melk
* cocos melk
* amandel melk
* hazelnoot melk 
Zelf heb ik soya-, cocos-, en amandelmelk geprobeerd en gebruik ik over het algemeen de ongezoete amandelmelk voor mijn havermout ontbijtjes.  (en toen ik nog wel suiker at gebruikte ik ook wel eens een "fristi" soya melk variant voor een extra kleurrijke, smaakvolle ervaring.


Wat heb je nodig voor een grote eter:
- 40 gram havermout
- 250 ml plantaardige melk 
- fruit 
- evt extra's

Wat heb je nodig voor een gemiddelde eter:
- 20 gram havermout
- 125 ml plantaardige melk (150ml als je het de avond van te voren klaar maakt)
- fruit 
- evt extra's 

Dit is een appel-banaan-kaneel-vanille havermout 

- Snijd een appel in kleine stukjes, en de banaan in plakjes
- Voeg de havermout en plantaardige melk toe
- Kook volgens verpakking van de havermout
- Voeg beetje kaneel en paar druppels vanille essence toe 


 Dit is een banaan-aardbei-havermout
- Ontdooi wat diepvries aardbeien en snijd deze na het ontdooien in stukjes (of neem verse en snijd die in stukjes) 
- Snijd de banaan in plakjes 
- Voeg de havermout en plantaardige melk toe
- Kook volgens verpakking van de havermout

 Dit is een kersen-banaan-havermout

- Ontdooi wat diepvries kersen (deze komen uit de tuin van mijn papa en mama en zijn al ontpit, (in het geval van verse kersen, doormidden snijden en de pit eruit halen)
- Snijd de banaan in plakjes 
- Voeg de havermout en plantaardige melk toe
- Kook volgens verpakking van de havermout



 Dit is een pindakaas-banaan-rozijnen-havermout

- Snijd de banaan in plakjes 
- Voeg een handje rozijnen toe 
- Voeg de havermout en plantaardige melk toe
- Kook volgens verpakking van de havermout
- Voeg voor het serveren wat pindakaas toe, even doorroeren, jummy!


Rode vruchten havermout met wellicht ook plakjes banaan. 
Probeer het uit zou ik zeggen! Hartstikke lekker! 

Havermout in paassfeeren :) 


Deze havermout ziet er vrij naturel uit, maar vermoed dat er toch zeker wel banaan en appel in zit. Een foto uit mijn archief, ter inspiratie.


Dit is een close up van een bosvruchten havermout met stukjes appel en wellicht ook banaan. Een foto uit mijn havermout archief. Ook deze variant was hartstikke lekker!


Dit is havermout eten met stokjes, een foto uit mijn persoonlijke archief. Op een dag dat ik mezelf uit wilde dagen. Op de achtergrond is ook een lepel zichtbaar, die was alleen voor het laatste beetje. 


Dit is een havermout met frambozen en bananen, en misschien nog iets meer, maar dat is niet zichtbaar. Ook een foto uit het archief. Ter inspiratie van de vele mogelijkheden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten