zondag 26 juni 2016

Appelcompote

Appelcompote 

                                      

Wat heb je nodig voor een fijne voorraad: 



- 2 kg appels, ik neem een zoete soort zoals Elstar 
- 7 gedroogde pruimen
- 7 gedroogde abrikozen
- flinke hand rozijnen
- handje blanke rozijnen
- 2 eetlepels kaneel 
- kokend water, 2 kopjes

Check mijn kookvideo voor de ondersteuning van dit recept :) 

Sorry voor de zwarte balken, kijk er maar tussendoor! 

Maar wat doe ik nou eigenlijk: 
- appels schillen
- beetje water koken
- pan op het vuur 
- appels met kaneel rozijnen pruimen abrikozen en 2 kopjes heet water erin
- 10 minuutjes koken
- de boel pureren/blenderen
- de compote in bakjes
- af laten koelen 
En dan kan het smullen beginnen

Smakelijk eten!

Lekker voor in de
yoghurt, cake, om pilletjes mee door te slikken, bij het eten als fruit hapje, of als tussendoortje. Ook lekker als ijsje! 

Zelf vries ik de compote na het afkoelen in, maar je kan ook kiezen voor de oldskool methode "inmaken" schone lege potjes te vullen met compote en deze op z'n kop op een theedoek vacuüm te laten trekken.

Muziektip voor bij het maken van Appelcompote
Eple - Röyksopp :) 
https://www.youtube.com/watch?v=tf_ieWnu-SE

Geen opmerkingen:

Een reactie posten