woensdag 8 juni 2016

Super Fruitige Havermout Koeken

Super Fruitige Havermout Koeken 



Wat heb je nodig voor een fijne voorraad / ongeveer 24 koeken (ligt eraan hoe groot je ze snijdt) 

- 225 gram havermout 
- 3 eieren
- 1 grote rijpe banaan 
- 7 gedroogde abrikozen
- 7 dadels zonder pit
- 3 eetlepels cocosolie
- hand donkere rozijnen
- hand lichte rozijnen
- flinke snuf zout (of 2 snuffen, ik heb werkelijk geen idee hoeveel precies een snuf zout is, maar als de koeken te flauw zijn, dan zit er dus te weinig zout in...)
- 1,5 appel (Elstar) 
- 1 tot 2 eetlepels kaneel 


Check mijn kookvideo voor de ondersteuning van dit recept :) 

Sorry voor de zwarte balken, kijk er maar tussendoor 


Maar wat doe ik nou eigenlijk: 
- Oven voorverwarmen op stand 3 (180 graden)
- Havermout mengen met ei, zout, kaneel en cocosolie, met een lepel door elkaar roeren
- In een hakbakje een puree maken van de banaan, appel, abrikozen en dadels
- De puree door het havermoutmengsel roeren, rozijnen toevoegen
- zorg dat het een "homogeen mengsel" wordt, dat de fruitpuree heel goed door de havermout verspreid zit
- Bekleed een ovenschaal met bakpapier
- Vul de ovenschaal met koekmengsel, druk aan met een lepel 
- 50 minuten bakken 

Af laten koelen en in stukken snijden
Smakelijk! 




Tip: invriezen die voorraad!


Verantwoord tussendoortje, gezonde snack, wat lekkers voor bij de koffie/thee, een hapje na het sporten
Deze havermoutkoek heeft het allemaal! 

Muziektip voor het maken tijdens fruitige havermoutkoeken
Koekiemonster - ik verloor mijn koekie in de disco
https://www.youtube.com/watch?v=NCPQ_ZG0zT4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten