- 225 gram havermout
- 3 eieren
- 1 grote rijpe banaan
- 7 gedroogde abrikozen
- 7 dadels zonder pit
- 3 eetlepels cocosolie
- hand donkere rozijnen
- hand lichte rozijnen
- flinke snuf zout (of 2 snuffen, ik heb werkelijk geen idee hoeveel precies een snuf zout is, maar als de koeken te flauw zijn, dan zit er dus te weinig zout in...)
- 1,5 appel (Elstar)
- 1 tot 2 eetlepels kaneel
Check mijn kookvideo voor de ondersteuning van dit recept :)
Sorry voor de zwarte balken, kijk er maar tussendoor
Maar wat doe ik nou eigenlijk:
- Oven voorverwarmen op stand 3 (180 graden)
- Havermout mengen met ei, zout, kaneel en cocosolie, met een lepel door elkaar roeren
- In een hakbakje een puree maken van de banaan, appel, abrikozen en dadels
- De puree door het havermoutmengsel roeren, rozijnen toevoegen
- zorg dat het een "homogeen mengsel" wordt, dat de fruitpuree heel goed door de havermout verspreid zit
- Bekleed een ovenschaal met bakpapier
- Vul de ovenschaal met koekmengsel, druk aan met een lepel
- 50 minuten bakken
Af laten koelen en in stukken snijden
Smakelijk!
Tip: invriezen die voorraad!
Verantwoord tussendoortje, gezonde snack, wat lekkers voor bij de koffie/thee, een hapje na het sporten
Deze havermoutkoek heeft het allemaal!
Muziektip voor het maken tijdens fruitige havermoutkoeken
Koekiemonster - ik verloor mijn koekie in de disco
https://www.youtube.com/watch?v=NCPQ_ZG0zT4
Geen opmerkingen:
Een reactie posten