Groene Pannenkoeken
Wat heb je nodig voor een stapeltje lekkere groene pannenkoeken:
Avondeten voor 1 persoon met leftover als lunch voor de afterparty :)
Ben je met meer eters, vermenigvuldig het recept gewoon
- 100 gram havermout
- 250 ml amandelmelk
- 1 ei
- snuf zout
- doperwtjes (ongeveer een half doosje)
- olijfolie om in te bakken
- wat lekkers voor op de pannenkoeken, zelf ben ik fan van geitenkaas maar feel free om er wat anders lekkers op te leggen/smeren :)
Check mijn kookvideo voor de ondersteuning van dit recept :)
Sorry voor de zwarte balken, kijk er maar tussendoor ;)
Maar wat doe ik nou eigenlijk:
- havermout malen tot meel
- ei en zout erbij
- amandelmelk erbij
- mixen tot beslag
- doperwtjes erbij, mixen tot groen beslag
- beetje olie in de pan, lepeltje beslag in de pan (gewoon zoals je gewone pannenkoeken bakt, alleen is dit beslag dikker. Daarom maak ik kleinere pannenkoekjes, en die hebben meer tijd nodig om gaar te bakken.)
Smakelijk eetfeestje!
Hier altijd een succes dat de pannenkoeken de tafel niet eens halen, lekker smullen aan het aanrecht en tussen het bakken door de afwas doen, want er is tijd zat voor!
Voor de multi taskers: je kunt ook met meerdere pannen tegelijk bakken.
Tip: gebruik een grote deksel voor het omdraaien van de pannenkoekjes
Smaakvariatie: ook heel lekker met gestoomde pompoen, of paprika
En uiteraard kun je er ook poffertjes van maken :) je hoeft dan niks aan het beslag te veranderen, alleen de pan.
Nog een tip:
De appelcompote van mijn blog is superlekker op deze pannenkoekjes (warm of koud)
Muziektip voor tijdens het bakken van pannenkoeken:
Big in Japan
de wilde uitvoering van de Guano Apes https://www.youtube.com/watch?v=Q9jJufz9RNE
of de rustigere van Alphaville https://www.youtube.com/watch?v=BOKQFTH5w5I
Geen opmerkingen:
Een reactie posten