Wat kan ik nou toch zeggen over dit recept....
Het is simpel, het is lekker, het smaakt naar meer, en doe mij nog maar een bordje :)
Ui en knoflook staan niet op de foto .... Oepsie
- 200 gram vegetarische burgers naar keuze (Ik nam deze keer de veganistische filet lapjes voor de BBQ van de Lidl, dat is 210 gram)
- paar scheutjes olijfolie
- 1 uitje
- 2 teentjes knoflook
- 3 preien
- 300 gram risotto rijst
- 450 gram diepvries erwtjes (=1 doosje)
- 125 gr crème fraîche
- 750 ml groente bouillon
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- zout en peper
* ovenschaal
* 2 ovenhandschoenen
* wok of hapjespan
* keukenwekker
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snipper de ui, en pers de knoflook.
Verwarm in de hapjespan een scheutje olie en bak daarin de vega burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking (deze lapjes moeten 5 minuten)

Haal de vega burgers uit de pan en leg ze op een bord.
Schenk een klein beetje nieuwe olie in de pan en fruit daarin de ui en knoflook.
Als het slanke preitjes zijn: snijdt ze in ringen. Als het stevige preien zijn: snijdt ze in halve ringen. Voeg de prei toe aan de ui en knoflook en bak 5 minuten op laag vuur. Schep de rijst erdoor en bak 2 minuten tot de korrels glazig zijn.

Snijdt de paprika's in blokjes en voeg deze toe aan de prei, ui, knoflook en rijst.
Snijdt de vega burgers in blokjes en voeg deze ook toe. Roer om en schep alles in een ovenschaal.

Maak groentebouillon van kokend water. (van tablet of gebruik poeder)
Schenk de hete bouillon over de risotto.

Zet de risotto voor 35 minuten in de oven.

Haal de risotto uit de oven (pas op heet!) en roer de erwtjes en de crème fraîche erdoor. Zet nog 5 minuten terug in de oven tot de risotto beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper.
Smakelijk eten! :)
* 2 ovenhandschoenen
* wok of hapjespan
* keukenwekker
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snipper de ui, en pers de knoflook.
Verwarm in de hapjespan een scheutje olie en bak daarin de vega burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking (deze lapjes moeten 5 minuten)

Haal de vega burgers uit de pan en leg ze op een bord.
Schenk een klein beetje nieuwe olie in de pan en fruit daarin de ui en knoflook.
Als het slanke preitjes zijn: snijdt ze in ringen. Als het stevige preien zijn: snijdt ze in halve ringen. Voeg de prei toe aan de ui en knoflook en bak 5 minuten op laag vuur. Schep de rijst erdoor en bak 2 minuten tot de korrels glazig zijn.

Snijdt de paprika's in blokjes en voeg deze toe aan de prei, ui, knoflook en rijst.
Snijdt de vega burgers in blokjes en voeg deze ook toe. Roer om en schep alles in een ovenschaal.

Maak groentebouillon van kokend water. (van tablet of gebruik poeder)
Schenk de hete bouillon over de risotto.

Zet de risotto voor 35 minuten in de oven.

Haal de risotto uit de oven (pas op heet!) en roer de erwtjes en de crème fraîche erdoor. Zet nog 5 minuten terug in de oven tot de risotto beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper.

Mmmmmm risotto lekker. En op deze wijze klaargemaakt extra lekker.
BeantwoordenVerwijderen