zaterdag 28 juli 2018

Donder-alles-wat-je-nog-hebt-liggen-in-de-Soep a.k.a. Artistieke Vrijheid Soep - vegetarisch (of vegan)

Het was weer eens tijd voor een verse pan soep. 
Vanwege de hitte (denk ik) had ik niet echt inspiratie. Maar toen kwam ik op het volgende idee: Donder-alles-wat-je-nog-hebt-liggen-in-de-Soep 
a.k.a de Artistieke Vrijheid Soep. Misschien schiet je nu direct in de kramp, want wat heb je nu aan zo'n recept? Ieders soep gaat er anders uit zien en smaken, maar who gives a shit? Dit recept is ter prikkeling van het creatief koken, het gewoon maar wat uitproberen. Mijn insteek is altijd: als ingrediënten los van elkaar lekker zijn, dan zijn ze gecombineerd óók lekker! Gewoon proberen.
Wat kan er mis gaan? 


 Niet op de foto: de 3de puntpaprika, olijfolie, peper, bouillon poeder, 

Wat heb je nodig voor 5 porties soep: (ongeveer)
- 2 uien

- 4 tenen knoflook
- 1 courgette 3/4 voor de soep basis, 1/4 voor de versiering 
- 3 puntpaprika's
- 1 pompoen 
- 2 eitjes
- tomatenpuree of sap
- acuka 
- zwarte olijven 
- water 

* soeppan
* koekenpan

* soepkom of bakje om eitjes in te klutsen
* bord, vork, mes
* blender, soeplepel 

Maar misschien heb jij in je koelkast een bloemkool liggen, doperwtjes, sperzieboontjes, zongedroogde tomaten en vega knaks. Dat is allemaal goed! Ook daarmee maak je een jummy soep! 

Werkwijze 
Snipper de ui grof en maak de teentjes knoflook schoon en snijdt deze in stukjes. Verhit een scheutje olie in de soeppan en fruit de ui met de knoflook glazig. 
Snijdt de pompoen, courgette en 2 van de 3 puntpaprika's in blokjes. Bak deze kort mee in de soeppan voordat je het tomatensap of de tomatenpuree en water toevoegt. Voeg een lepel acuka toe. Breng het geheel aan de kook. Ik had diepvries pompoen (uit de tuin van mijn ouders) en die hoeft minder lang te koken tot hij gaar is. Maar laat ik een algemene kooktijd van 20 minuten voorstellen voor alle soepen, dat moet genoeg zijn! 


Kluts in een soepkom/bakje de eitjes en roer door met een vork.
Verhit in de koekenpan een klein scheutje olie en bak daarin de eitjes tot een omeletje. 


Snijdt de versiering voor de soep: de laatste puntpaprika in reepjes, de olijven in plakjes en het laatste stukje courgette in sliertjes o.i.d. 
Het omeletje mag als het klaar is uit de pan en op een bord in reepjes gesneden worden. 



Na 20 minuten koken mag de soep in de blender. TIP VAN DE DAG: Houdt de deksel vast, en wees voorzichtig, het is HEET! (hier werd het een bende, ik was me toch blij dat ik deze keer geen kookvideo maakte! :) 
Als alle soep geblenderd is mag de versiering in de soep en dan nog eventjes 5 minuten doorverwarmen. 




Smakelijk eten!
Lekker met een tosti on the side!




1 opmerking:

  1. Je hebt helemaal gelijk! Waarom de gebaande paden. Alles wat los van elkaar lekker is, is dat samen ook vind ik dan wel weer een spannende maar het kan tot verrassend lekkere resultaten leiden. Eet smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen