Maar het kriebelt van alle kanten en ik heb gewoon veel te veel lekkers wat erom smeekt om gedeeld te worden! Dus. Dat.
Vandaag maakte ik een verse courgette soep
Wat heb je nodig voor bijna 3 liter van deze soep:
- 5 courgettes
- 2 uitjes (rood of wit, net wat je wil, of wat je hebt liggen)
- 3 tenen knoflook
- 2 scheutjes olie (ik gebruikte de zonnebloemolie uit het potje van de zongedroogde tomaten, want daar zit een lekker smaakje aan)
- 1/2 prei in reepjes gesneden
- 1/2 doosje diepvrieserwtjes (225 gram)
- 10 gram LoSalt
- Iets vegetarisch of veganistisch om dienst te doen als "soepballetjes"
Ik gebruikte vandaag de vegetarische wokstukjes van Valess (maar een volgende keer koop ik ze niet, want ik ben niet heel enthousiast over de smaak en textuur) Je kunt ook prima plantaardige burgers gebruiken, die bakken, en daarna in stukjes snijden voor "soepballetjes". Neem gewoon wat je lekker vindt, of wat je in de koelkast hebt liggen.
* soeppan
* blender
* schuimspaan
* pannenlikker
* waterkoker
Verhit een scheutje olie in de soeppan en fruit daarin de ui en de knoflook.
Eventjes doorroeren zodat de boel niet aan gaat bakken.
Roer tussendoor.
Breng 1 liter water aan de kook.
Snijdt intussen de halve prei in reepjes, en leg deze apart.
Zet de keukenwekker op 10 minuten
Roerbak in een scheutje olie de "soepballetjes" (check de aanwijzingen op de verpakking)
Pak de blender uit de kast (of als hij niet in de kast staat, erbij)
Als de keukenwekker gaat is het tijd om te gaan blenderen. Pas op, het is very hot!
En soms wordt het ook een zootje... Nobody is Perfect!
Voeg dan de prei, diepvrieserwtjes en "soepballetjes" toe en laat het nog eventjes een minuut of 6 doorkoken
Verdeel de soep
en Hopsakee
Gezond Groen Lekker Alles! :)
Smakelijk eten!
Voor de mensen met Instagram / Of voor de mensen zonder Instagram
www.instagram.com/nisteldistel
Daar zijn nog leuke mini filmpjes te zien van het maken van deze soep die ik niet op deze blog kan zetten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten