zondag 2 september 2018

Bulgur - VEGAN

Uit de categorie "eten waar je heel gelukkig van wordt" is deze Bulgur er absoluut 1 van! 

Wat heb je nodig voor 4 porties van 500 gram plus nog een klein beetje om op te snoepen:
- 900 gram macaroni/spaghetti groenten
- 250 gram bulgur
- 2 broccoli burgers (of 1 burger p/p net wat je wil)
- 500 ml kokend water
- 1 tl groentenbouillon poeder
- 1 bol knoflook (of 4 teentjes gewone knoflook)
- 250 gram champignons
- plantje peterselie
- blikje tomatenpuree
- 5 zongedroogde tomaten
- paar scheutjes van de zonnebloemolie uit het potje van de zongedroogde tomaten om mee te bakken (zit lekker smaakje aan) of gewone olijfolie
- wat zout en peper naar smaak 
(* optioneel een eetlepel Acuka, verkrijgbaar bij de SuperTurk, maar dat was nu op) 
* pan om de Bulgur in te koken/wellen
* wok/hapjespan 

* spatel om te husselen
* waterkoker
* snijplank, mes en schaar (voor de peterselie)
* oven voor de broccoli burgers, en stukje bakpapier (al kunnen die ook in de koekenpan klaargemaakt worden, maar ik stop ze in de oven, scheelt weer een paar druppels vet die je minder in hoeft te nemen) 


En dan: 
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Kook in de waterkoker een halve liter water voor de bulgur.

Verhit in de wok/hapjespan een scheutje olie van de zongedroogde tomaten. 


 Pers de bol knoflook (of de teentjes) en fruit die in de pan. 


 Snijdt de champignons in plakjes en bak deze in de pan bij de knoflook.


 Voeg de macaroni/spaghetti groenten toe. Lekker husselen!  


 Meet een halve liter kokend water af, deze mag in de pan voor de bulgur.


 Voeg 1 tl groenten bouillonpoeder toe.


Optioneel, doe even gek met de zeef, alsof je Olympisch Kampioen Schermen bent, gewoon omdat het kan :)  - de zeef op de foto is een erfstuk van m'n Oma - 

Weeg de bulgur af.


Spoel de bulgur af onder de kraan. (Want dat staat op de verpakking, dus doe ik dat braaf)


Kook de bulgur volgens de verpakking. 


Zodra de bulgur in de pan op het fornuis staat mogen de broccoli burgers in de oven. Deze van SoFine (NU IN DE AANBIEDING BIJ DE JUMBO, SLA JE SLAG!) 8 minuten op 220 graden. 


 Open het blikje tomaten puree en voeg de inhoud toe aan de bulgur. 


Knip de peterselie kort boven de pan met bulgur en tomaten puree. (Restjes van de peterselie kun je aan de cavia's geven, als je cavia's hebt ten minste) 


Het roeren kan beginnen. Mocht je Acuka hebben staan, dan mag er een eetlepel van bij.


Als de tomatenpuree helemaal goed door de bulgur is doorgeroerd (als je geen rode klodders meer tegenkomt maar het helemaal een egaal goedje is geworden) dan mag de bulgur bij de groentjes in de pan. En opnieuw: Husselen maar! 


Als de broccoi burgers klaar zijn - Pas op! Hete oven! - Snijdt ze in blokjes en voeg toe aan de bulgur met groenten. 


Kijk eens hoe mooi het er uit ziet! Hier krijg je toch acuut enorme trek van! :) 


Pik 5 zongedroogde tomaten uit de pot en snijdt ze in stukjes, ook deze mogen in de pan met eten. Roer nog 1 keer door en dan is het eten klaar! 


Volgens de Marieke-Foodprep-Werkwijze:  
Pak voorraadbakjes/diepvriesbakjes en weeg porties af van 500 gram. Wat over blijft is een lunch hapje :) 

Smakelijk eten! 

P.S 
Dit eten is heerlijk zacht, ideaal voor kinderen met losse tanden, of als je last hebt van je kaken, of als je Opa of Oma komt eten die liever geen harde stukjes mag. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten