Het originele recept komt van Suus uit Chicago (die inmiddels in Zwitserland woont, maar dat terzijde) maar ik heb het ietsje aangepast omdat ik niet zó hot & spicy ben ;)
Chili, het is écht wintervoer, lekker verwarmend, makkelijk te maken, ideaal voor degene die zin hebben in een winterslaap en daarvoor een goede voorraad aan willen leggen in hun vriezer!
En mocht je nou denken, gatverdamme kikkererwten, laat ze lekker weg. Hetzelfde kan met de koriander. Mocht je 'm niet spicy genoeg vinden, kiep er een scheutje hot sauce naar wens bij. Laat dit recept een inspiratie voor je zijn wat je naar eigen smaak uit kunt bouwen!
Scheutje olijfolie
1 Ui
1 bolletje knoflook of 3/4 teentjes
1 blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten (400 gram)
1 blik kikkererwten (400 gram)
1 blik kidneybonen
paar snuffen gerookt paprika poeder
400 gram champignons
1 rode paprika
1 blik ananas op sap (sap lekker opdrinken) (of een halve verse ananas)
1 zakje chili kruiden 35 gram (ik neem zelf altijd die van Silvo)
2 liter kokend water
beetje (kruiden)zout of bouillonpoeder (maar zeker niet voor 2 liter, anders wordt het véél te zout!)
200 gram parelcouscous (=1 verpakking)
1 zak van 750 gram Mexicaanse diepvriesgroenten (die van de Jumbo zijn vegan, die van de Lidl niet, zit lactose in)
Sap van 1/2 limoen
Korianderblaadjes
En dus de grootste soeppan die je hebt!
En dan: Aan de slag
Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit intussen een scheutje olijfolie in die grote soeppan. Fruit de ui met de knoflook in de pan en voeg al roerende de tomatenpuree toe.
Snijdt de paprika in blokjes en de champignonnen in plakjes (of halve plakjes als ze super groot zijn)
En de kidneybonen (eerst ff uit laten lekken en afspoelen)
Onderstaande foto is het bewijs dat ik nu zo dapper ben geweest om koriander door mijn chili te doen. Ik heb koriander jaren lang gehaat. Maar nu ben ik groot en vind ik het niet meer vies! Jeej! :)
Smakelijk! En dankjewel Suus!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten